Om Alsborgsgatan

Vi på GöteneBostäder är mycket stolta att få presentera vårt nya bostadsområde Alsborgsgatan. Här har vi under 2023 byggt 56 hyreslägenheter om 1, 2, 3 och 4 rum och kök – mitt i Götene centrum med nära till allt! Vi har byggt med hög standard och samtidigt mycket höga hållbarhetsvärden. Det är två i stort sett identiska hyreshus som byggts med adresserna Alsborgsgatan 11 och 13. De har lägenheter i sex våningsplan samt lägenhetsförråd på vindsplanet – och givetvis finns såväl trappa som hiss till alla plan. De nya husen delar utemiljö samt möjligheten att hyra P-platser och garage med de tre hyreshus som GöteneBostäder har sedan tidigare på fastigheten Melonen 6. Skanska Sverige AB har varit totalentreprenör i projektet.

Lägenheter av högsta kvalitet

I lägenhetsutrustningen ingår bland annat kök från Marbodal och diskmaskin i alla lägenheter, egen tvättmaskin och torktumlare samt vikbara duschväggar i helkaklade badrum. Samtliga vitvaror kommer från Electrolux. Lägenheterna har genomgående golv i ekparkett med klinker i hallens entrédel och i badrum. Generöst tilltagna och närproducerade fönsterbrädor i kalksten från Kinnekulle ger en extra levande rumskänsla.
Lägenheterna är i övrigt neutralt färgsatta i vitt med möjlighet att sätta mer färg på tillvaron om du vill, genom den inredning du själv väljer att använda. Beroende på lägenhet finns också en rejäl inglasad balkong eller en uteplats med markis. Bredbandstjänster för TV, telefoni och internet kan köpas via en mediacentral i hallen med möjlighet att koppla vidare till dubbla bredbandsuttag (RJ45) i alla rum.

Ett tryggt och tillgängligt boende

Din trygghet i boendet ökar genom skalskydd med passersystemstaggar i husentréerna, säkerhetsdörr från Daloc till varje lägenhet, samt ett smart brandvarningssystem från Tryva som inte bara varnar dig själv om det skulle börja brinna – utan också dina grannar genom en smart mobilfunktion. Genom gällande byggnormer har områdets lägenheter redan från början mycket hög tillgänglighet, likaså utemiljön som saknar trappsteg. Här kan du alltså bo även om du är eller skulle bli rörelsehindrad i framtiden.

Utvecklat med miljötänk

Vårt bostadskvarter har höga ambitioner vad gäller ekonomisk, social samt ekologisk hållbarhet. Det har därför utvecklats tillsammans med Unesco Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle, vilket är ett helt unikt samarbete. Husen vi byggt saknar exempelvis helt cellplast i klimatskalet och uppfyller de högsta kraven för energieffektivitet, bland annat tack vare solceller. Såväl produktion som materialval har skett med fokus på låg klimatpåverkan genom fossilfria bränslen och ”grön betong”, som återanvänder gammalt byggmaterial. Den nya utemiljö vi skapat blir riktigt fin med anknytning till det lokala landskapet, med mycket grönska och ekosystemtjänster. Den ger plats för social samvaro, lek, konstutställningar och andra kulturupplevelser för alla åldrar. Ett antal p-platser med laddinfrastruktur för elbilar finns tillgängliga att hyra på fastigheten. I och med byggprojektet har också ett hushållsnära och underjordiskt återvinningssystem byggts för de vanligaste förpackningarna samt returpapper för alla hyresgäster i kvarteret.

Läs mer på Götenebostäders hemsida